Fiets mee tegen nieuwe kerncentrales

Samen met jou willen we laten zien dat er verzet is tegen de bouw van nieuwe kerncentrales, voor het te laat is! Daarom starten we een sponsorfietstocht door Zeeland en Noord-Brabant. Schrijf je hiernaast in als deelnemer. Of kies voor doneren als je een fietser wilt sponsoren.

Met jouw financiële steun bouwen wij het verzet tegen nieuwe kerncentrales op. 

De discussie over nieuwe kerncentrales is met de afgelopen verkiezingen weer opgelaaid. In Zeeland zouden ze er nog wel eentje bij willen hebben en ook vanuit het Noord-Brabantse Provinciehuis klinken enthousiaste geluiden.  

Maar opnieuw praten over kernenergie is een afleidingsmanoeuvre om de klimaatcrisis niet te hoeven aanpakken. Kernenergie is niet veilig, schoon of duurzaam. Denk alleen al aan de potentiële veiligheidsrisico’s en problemen rondom de opslag van radioactief afval. Het bouwen van nieuwe kerncentrales kost enorm veel geld en duurt te lang.   

Kernenergie is vooral een manier om het debat af te leiden van de noodzakelijke klimaatmaatregelen. Maar het klimaat kan niet wachten! 

Wanneer:    

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september gaan we fietsen. In etappes, dus je kunt zelf bepalen op welke dag je mee wilt doen. Natuurlijk mag je ook het hele weekend meedoen.  

Fiets je een deel mee? 

We fietsen van Middelburg naar Den Bosch, een afstand van in totaal zo'n 200 kilometer, verdeeld over drie dagen.   

Vrijdag 24-09, 10:00 uur: Middelburg – Borssele 
Vrijdag 24-09, 12:30 uur: Borssele – Bergen op Zoom 
Zaterdag 25-09, 11:00: Bergen op Zoom – Roosendaal 
Zaterdag 25-09, 12:30: Roosendaal - Moerdijk 
Zondag 26-09, 10:30 Moerdijk – Amercentrale Geertruidenberg 
Zondag 26-09, 12:00: Amercentrale – Waalwijk 
Zondag 26-09, 14:00 Waalwijk – Den Bosch 
Zondag 26-09, 16:30 Slotmanifestatie Den Bosch 
 
We willen je met klem vragen je bij deze site aan te melden als je mee wilt fietsen, dan kunnen wij rekening houden met catering en overnachtingen. Daarnaast kunnen we jou op de hoogte houden over het programma en de route. Demonstraties onderweg: 
 

Ben je niet zo'n fietser, maar wil je wel met ons actievoeren? Kom dan naar één van de manifestaties in Middelburg, Borssele, Roosendaal, Geertuidenberg of Den Bosch: https://wisenederland.nl/manifestaties-tijdens-het-fietsprotest-door-zeeland-en-brabant/

Help ons : 

We maken er een sponsortocht van, om actie te kunnen blijven voeren tegen kernenergie. Het streefbedrag dat we aan deelnemers vragen is €100,- per dag. Dus fiets je een heel weekend mee? Probeer dan € 300,- in te zamelen bij familie, vrienden en kennissen. Op die manier dekken we de kosten en bouwen we het verzet tegen nieuwe kerncentrales op. 3

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Deze deelnemers zetten wij vandaag in het zonnetje

Inschrijven
Bekijk alle

Anoniem

16-11-2021 | 11:57 Aan: Ga toch fietsen!