Fietsen naar Den Haag tegen nieuwe kerncentrales

Kernenergie blijft de gemoederen flink bezighouden. Zoals het er nu naar uitziet zijn Borssele en de Maasvlakte in beeld als locaties voor nieuwe kerncentrales. WISE komt in actie, doe jij mee?

Met jouw financiële steun bouwen wij het verzet tegen nieuwe kerncentrales op. 


Op donderdag 13 oktober is er een vergadering van de Tweede Kamercommissie over kernenergie. Daar willen we ons protest laten horen.  Die ochtend fietsen we daarom vanaf Borssele en vanaf de Maasvlakte met een symbolisch vaatje kernafval naar Den Haag. Daar willen we rond 13.30 aankomen en de twee vaatjes overhandigen aan Tweede Kamerleden. Boodschap: los eerst dit probleem maar eens op, voordat je verder gaat met wilde plannen over nieuwe kerncentrales.

Demonstratie in Den Haag

Het idee is dat de twee fietsgroepen (Borssele en Maasvlakte) gezamenlijk aankomen in Den Haag. Bij het overhandigingsmoment in Den Haag is het uiteraard goed als naast de fietsers ook mensen aanwezig zijn met vlaggen/spandoeken.

Doe mee

We zoeken mensen die mee willen doen die dag. Je kunt meefietsen vanaf Borssele, dan wel vanaf de Maasvlakte. Ook zoeken we mensen die tussen 13.00 en 14.00 in Den Haag aanwezig willen zijn. Registreer je hier als je mee wilt doen: 

Help ons

We maken er een sponsortocht van, om actie te kunnen blijven voeren tegen kernenergie. Deelnemers vragen we om zoveel mogelijk geld in te zamelen bij familie, vrienden en kennissen. Het streefbedrag per deelnemer is € 300,- . Op die manier dekken we de kosten en bouwen we het verzet tegen nieuwe kerncentrales op.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Deze deelnemers zetten wij vandaag in het zonnetje

Inschrijven
Bekijk alle

Anoniem

02-10-2022 | 20:46